Wednesday, May 29, 2013

My Family❤

Family.... Kolebrasi antara ayah .. Ibu dan anak2. Kadang2 kita tidak sedar betapa pentingnya keluarga. Setiap satu dari ahli adalah pelengkap antara satu sama lain. Bila kita bersatu Akan utuhlah ikatan itu.. Namun... Andai kata kita berpisah... Maka cacatlah jalinan y telah kita ada...
Aku... Punya keluarga y kecil. Aku as mummy .. Mr A as daddy .. Anak sulungku, Azrul Ezwan as Abang n anak bongsuku as adik. Walaupun keluarga ku Ibu kecil... Tp percayalah.... Betapa payahnya untuk aku membinanya.. Berbagai onak dan duri telah aku tempuhi selama tempoh usia perkahwinan ku. Aku sendiri bagai tak percaya y aku masih bersama2 hingga ke hari ini. Since 2006 aku dan Mr A mengalami pergolakan dlm rumah tangga kami. Ketidak sefaham dan masaalah ekonomi y melanda membuatkan kami berdua menjauh antara satu sama lain. Ganguan emosi dan juga orang sekeling kami membuatkan kami hanyut dlm kemelut y berpanjangan. Begitu payah untuk bersatu... Kerana terluka ... Dan terus membiarkan luka itu terus berdarah.
Namun.. Keajaiban berlaku... Dengan izin Allah... Kami bersama kembali. Berdua berusaha untuk anak2 y semakin hari semakin membesar.. Kerana aku tidak mahu anak2 membesar seperti aku dulu.

Membesar tanpa perhatian dr emak n Abah ... Aku tidak mahu anak2 mengalami gangguan perasaan seperti mana yang aku hadapi.. Demi mereka... Aku berjanji akan melupakan segala kegembiraan y aku inginkan buat diriku.. Kerana kebahagian  aku bukan milik aku sendiri... Kerana kegembiraan aku itu adalah kegembiraan mereka... Anak2 ku.
Aku tahu.... Allah pasti tidak mengizinkan aku bahagia sendiri... Dan aku pasti Allah tidak mahu aku menjadi org y munafik!!! 
Syukur... Aku masih waras dan aku berjanji akan terus berusaha untuk tidak menjadi seperti mereka2 yg menyakiti aku... Aku juga berusaha untuk melupakan kepahitan itu dan Cuba untuk memaafkan mereka2 yg telah mencalarkan dan juga merobekan jiwa dan perasaanku.... Kerana aku x inginkan lagi Jd pendendam!!!! 
Ya Allah ya tuhan ku... Aku bermohon keampunan dan keredhoan mu... Kau tunjukkan lah aku jln y kau redhoi.... Sesungguhnya hanya engkau y maha mengetahui. Amin Ya Robbal Alamin

No comments:

~ my loves ~

sahabat ku

@